2014 m. vasario 4 d., antradienis

Pažintis su tinkliniu

Rungtynių epizodas
Tautiniam futbolui išėjus žiemos atostogų, o krepšinyje šį sezoną neturint ypatingų asmeninių interesų, kartais atsiranda progų pasidairyti ir po mažiau pažįstamų sporto šakų rungtynes. Pirmąjį vasario savaitgalį taikiklyje atsidūrė tinklinis ir Saulėtekyje vykusios Lietuvos čempionato rungtynės tarp „VGTU-MRU“ komandos ir praėjusio sezono čempionų Kelmės „Antivio-Etovio“.

Rungtynės vyko naujojoje Vilniaus Gedimino technikos universiteto sporto salėje. Ši įsikūrusi pailgame, kareivių baraką primenančiame pastate, kurio vidus pertvaromis suskirstytas į kelias erdves, kurių didžiausioje įrengta salė krepšininkams, tinklininkams ir rankininkams. Viename salės šone įrengta trijų eilių, kelias dešimtis žiūrovų talpinanti tribūna, o palaikomai komandai pralaimint nusiraminimo sporto mėgėjai gali ieškoti pro langą besižvalgydami į vėjo siūbuojamas Saulėtekio pušų viršūnes. Į tinklinio mačą tų žiūrovų nesusirinko daug – tribūnoje įsitaisė dešimt ar penkiolika šio sporto mėgėjų.
 
Salės vaizdas
Prieš rungtynes aiškiais favoritais buvo galima laikyti Kelmės tinklininkus, mat aikštelės šeimininkai šiame sezone dar nebuvo iškovoję nei vienos pergalės. Vis dėlto varžovų autoritetas vilniečių neišgąsdino ir jungtinė dviejų universitetų komanda ne tik nenusileido varžovams, bet ir apylygiai vykusiame mače sugebėjo iškovoti pergalę 3 – 1. Pats tinklinis (kurį anksčiau buvau matęs bene tik žinių reportažuose) pasirodė patrauklus ir dinamiškas žaidimas, tad manau, kad šios sporto šakos varžybose apsilankyti pasistengsiu dar ne kartą.