2015 m. gegužės 26 d., antradienis

Iš antro karto

Kaip ir bet kurioje kitoje veikloje, taip ir grundhoppinge ne visada viskas pasiseka išsyk. Pakeitimai tvarkaraštyje, supainiotos rungtynių vietos, neatidumas planuojant ar kitos priežastys kartais sutrukdo aplankyti numatytas rungtynes. Taip atsitiko ir su Kelme - šio miesto futbolo stadioną buvau numatęs aplankyti keliaudamas po Žemaitiją ilgąjį gegužės pirmosios savaitgalį, tačiau tąsyk, tolumoje jau matantis Kelmės bažnyčios bokštui, ne vietoje pasipainiojo valstiečio priekaba, tad vietoj stadiono teko artimiau susipažinti su vietos autoservisų industrija.

2015 m. gegužės 24 d., sekmadienis

Deja vu... Not!

Gegužės mėnesį vienais ar kitais tikslais keliauti į Latviją man tampa jau tradicija. Ne išimtimi tapo ir šie metai: sugalvojęs, kad du tūkstančiai penkioliktaisiais Viešpaties metais man reikia išmėginti savo jėgas bėgant maratoną, pirmajai pažinčiai su klasikine distancija pasirinkau kasmet gegužės viduryje vykstantį Rygos maratoną. Jame dalyvavau ir pernai, tiesa, tada apsiribojau pusės maratono nuotoliu.

Prieš vykdamas į Rygą pasitikrinau ir Latvijos aukščiausiosios futbolo lygos tvarkaraščius. Šeštadienį patogiausiu variantu groundhoppingui pasirodė ta pati Jūrmala, kur buvo numatytos vietos "Spartako" ir Rygos "Skonto" rungtynės ir kur į uždarytus stadiono vartus beldėmės pernai. Ką gi, pats metas ištaisyti pernykštes klaidas, taip?