2013 m. vasario 23 d., šeštadienis

Mažasis Vilniaus derbis


Bendras salės vaizdas

Daugelis krepšinio mėgėjų, paklausti apie Vilniaus derbį, pirmiausia prisimins „Lietuvos ryto“ ir „Sakalų“ kovas. Kiti galbūt paminės NKL rungtyniaujančių „Statybos“, „Perlo“ ir „Akademijos“ tarpusavio rungtynes. Tik vienetai bus bent girdėję apie dar dvi sostinės ekipas – „KM – Perlą“ ir „LKSK“.

Abi šios ekipos žaidžia Regionų krepšinio lygos „B“ diviziono „B“ grupėje (išvertus į žmonių kalbą – ketvirto pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio diviziono pietų pogrupis). Čia reguliarusis sezonas jau artėja prie pabaigos ir turnyrinė abiejų komandų padėtis prieš tarpusavio rungtynes buvo visiškai aiški – „KM“ grupėje užėmė pirmąją vietą, kurčiųjų sporto klubo atstovai liko ketvirti.
Balkonas

Savo rungtynes „KM“ žaidžia Vilniaus krepšinio mokyklos salėje Naujamiestyje, Birželio 23-iosios gatvėje. Salė dar labai aiškiai mena tarybinius laikus, o naujai įrengta, panašu, tik švieslentė bei apšvietimas. Visos vietos žiūrovams įrengtos balkone; yra jame ir kėdės, tik sėdomis mačo nepažiūrėsi – aikštę užstos turėklai.

Derbis mano optimistiniais apskaičiavimais sulaukė maždaug dviejų dešimčių krepšinio mėgėjų dėmesio (tiesa, jie kiek migravo ir balkone vienu metu vargu ar buvo daugiau nei penkiolika). Trys ar keturi aiškiai palaikė šeimininkus, likusieji gi savo simpatijas bei antipatijas laikė paslaptyje.
Po rungtynių

Rungtynės prasidėjo smagiu epizodu, kai ant krepšio konstrukcijos krepšininkai sumetė net ne vieną, o du kamuolius. Pats žaidimas buvo pakankamai chaotiškas, komandos darė labai daug klaidų (pagal oficialų protokolą „KM“ suklydo 27 kartus, „LKSK“ – 41), tačiau jau nuo antrojo ketvirčio Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinių spaudimas pasirodė intensyvesnis, perdavimai tikslesni, o metimai taiklesni. Į rungtynes kiek pipirų pabarstė trys nesportinės ir viena techninė pražanga (visgi derbis), žaidėjų emocijos kelis kartus priartėjo prie virimo temperatūros, tačiau oranžinio kamuolio meistrai vienas kitam į atlapus vis dėlto nekibo. Galutinis rezultatas tik patvirtino aiškų šeimininkų pranašumą: 96 – 71.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą