2013 m. vasario 11 d., pirmadienis

Širšių lizdas



Vicarage Road stadionas Londono priemiestyje Watforde nebuvo pagrindinis kelionės į Angliją tikslas, tačiau planuojant maršrutą pamačius, kad rungtynės ten vyksta penktadienio vakare, nusprendžiau, kad būtų nuodėmė neapsilankyti Watford mače su Londono komanda Crystal Palace, juolab, kad šeimininkų komandą treniruoja Chelsea legenda Gianfranco Zola.

Bendras stadiono vaizdas
Dviejų laiko juostų skirtumas skrendant į Angliją daro stebuklus ir, kiek po šešių atsiplėšę nuo pakilimo tako Kirtimuose, dar neprašvitus, pusę septynių, jau leidžiamės Lutone. Albionas pasitinka giedru oru ir neigiama temperatūra, išėjus iš terminalo autobusas jau burzgina variklį ir netrukus dardame Londono link.

Pagal pirminį planą pirmą dienos pusę turėjome paskirti turistinių vietų lankymui, gana anksti išvykti į Watfordą, o pakeliui iš išorės apžiūrėti Wembley stadioną. Šiuos planus sugriovė kiek užsitęsęs „pint-stopas“ kažkur netoli Olimpinio stadiono, po kurio, norint bent nepavėluoti į rungtynes, teko be sustojimų lėkti seniausia Londone Metropolitan metro linija bei kone bėgte skuosti nuo stoties iki stadiono.
Vicarage Road Stand

Tiek Watfordui, tiek jų varžovams Crystal Palace šis sezonas klostosi neblogai ir yra nemenka tikimybė, kad bent vieną iš šių komandų rudenį jau matysime Premier lygoje. Turnyrinės lentelės kaimynų dvikova sutraukė kone pilną stadioną: rungtynes stebėjo per 15 tūkstančių žmonių, iš kurių apie pora tūkstančių atvyko palaikyti svečių komandą.

The Rookery Stand
Vicarage Road stadionas buvo pastatytas 1922 m., tačiau dabar iš senojo stadiono liko gana mažai. Trys žiūrovams atviros tribūnos (Rous Stand aikštės šone bei The Rookery Stand ir Vicarage Road Stand už vartų) buvo pastatytos praėjusio amžiaus devintajame ir dešimtajame dešimtmečiuose, o nuo tarpukario laikų užsilikusi The Main Stand tribūna 2004 m. buvo uždaryta baiminantis dėl sirgalių saugumo. Stadioną vargu ar galima pavadinti labai moderniu, o ir erdvė po tribūnomis yra gana atvira ir nesunkiai perkošiama vėjo.

Uždarytas The Main Stand
Bilietai į visas vietas stadione kainuoja tiek pat (26 svarai), tad pirkdami pasirinkome geriausią aikštės vaizdą garantuojančias vietas Rous Stand tribūnos centre. Vicarage Road Stand tribūnoje susirinkę Crystal Palace sirgaliai savo skanduotėmis ir dainomis nesunkiai perrėkė priešingame aikštės gale susirinkusius Watford sirgalius. Momentais, tiesa, uždūgzdavo ir širšės, tačiau apskritai imant iš Palace tribūnos vienu metu pasigirdęs įvertinimas „Your support is shit“ buvo gana arti tiesos.

Crystal Palace fanai
Rungtynių pradžia šeimininkams buvo puiki: jau septintąją minutę gražiu smūgiu Watfordą į priekį išvedė albanų kilmės šveicaras Almenas Abdi, o keturioliktąją rezultatą padvigubino vienas talentingiausių jaunų Anglijos futbolininkų Nathanielis Chalobah. Visgi Iano Holloway auklėtiniai nebuvo linkę pasiduoti ir Peterio Ramage‘o bei 39 metų veterano Kevino Phillipso įvarčių dėka išlygino rezultatą. Rungtynių pabaigoje abi komandos mėgino pelnyti pergalingą įvartį, tačiau dviejų rezultatyviausių Championshipo komandų mačas pasibaigė kovingomis lygiosiomis 2 – 2.

Po rungtynių ieškodami kelio atgal į metro stotį dar kiek paklaidžiojame po naktinį Watfordą. Kiekvienas vietinis atrodo žino vis kitą kelią link Metropolitan linijos, pavargusios smegenys ima vaizduotis kaip pasiklydus teks naktį praleisti kur nors ant suolo, tačiau galiausiai horizonte kaip kelrodė žvaigždė pasirodo mėlynai raudonas London Underground ženklas. Watfordo byla uždaryta, rytoj laukia Stamford Bridge'as.

1 komentaras:

  1. " tačiau galiausiai horizonte kaip kelrodė žvaigždė pasirodo mėlynai raudonas London Underground ženklas"

    Dramatiskai kaip aprasei :D

    p.s. cool story

    AtsakytiPanaikinti