2014 m. balandžio 1 d., antradienis

Kaip Kelmės ultros Žirmūnus ėmė

Kelmės tinklinio fanai
Ateinantis pavasaris reiškia ne tik futbolo sezono pradžią, bet ir įvairių uždarose patalpose kultivuojamų sporto šakų lemiamus sezono etapus. Ne išimtis ir tinklinis, kur paskutinį kovo penktadienį Vilniaus Tauro sporto mokyklos salėje vyko trečiosios Lietuvos tinklinio čempionato pusfinalio rungtynės tarp aikštelės šeimininkų „Flamingo Volley“ ir svečių iš Kelmės – „Antivio-Etovio“ tinklininkų.

Į Žirmūnų gilumoje užsiglaudusią sporto mokyklą atvykau likus kelioms minutėms iki rungtynių pradžios ir nustebau pamatęs, kad salės balkonas toli gražu ne tuščias – rungtynių pasižiūrėti susirinko gera šimtinė žiūrovų. Dar labiau nustebino keliolika Kelmės tinklinio „ultrasų“ su vėliavomis, geltonais marškinėliais, vuvuzelomis ir net baneriu „Sveiki atvykę į pragarą“ (matyt reikia suprasti, kad tą pragarą iš Kražantės pakrančių jie bando atsivežti ir prie Neries) bei piratiška vėliava su kaukole. Iš visko sprendžiant, bent jau dalis svečių komandą palaikiusios liaudies yra teisėti Kelmės rezidentai, o ne tik mokytis ar dirbti iš šio miesto  į Vilnių atvykę ir iš patriotizmo mažajai tėvynei salėje apsireiškę asmenys. Kaip ten bebūtų, smagu, kad kažkoks fanų judėjimas egzistuoja ne tik futbole ar krepšinyje, o nedidelėje salėje ta keliolikos rėksmingų žemaičių kompanija sukūrė gal ir chaotišką, bet vis dėlto labai apčiuopiamą palaikymą.
Bendras vaizdas

Aikštelėje didelės intrigos nebuvo. Per pirmus du serijos mačus Kelmėje „flamingai“ nesugebėjo laimėti nei vieno seto, ne geriau sostinės atstovams sekėsi ir namuose. Čempionų titulą ginatys kelmiškiai dideliam savo palaikytojų džiaugsmui neatleido vadelių ir, jei pirmasis setas dar buvo gana atkaklus, tai jau nuo antrojo vidurio buvo matyti, kad vilniečiai ir patys nelabai tiki savo galimybėmis perlaužti dvikovos eigą. Keli paskutiniai servai, kamuolys ant žemės ir svečiai iš Žemaitijos švenčia – jų komanda užsitikrino kelialapį į finalą, kuriame grumsis su taip pat lengvai pusfinalio barjerą įveikusiais Šiaulių „Elga – Master Idea – SM Dubysa“ (čia toks pilnas pavadinimas) tinklininkais.

Pabaigai - pora video fragmentų:

https://www.youtube.com/watch?v=tcDOtlqBCwM

https://www.youtube.com/watch?v=dH306IVvklw

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą