2014 m. rugpjūčio 25 d., pirmadienis

„Kas laimės, kas laimės“ arba „Trener chuilo“

Stadiono vaizdas
Antraja per išvyką į pajūrį aplankyta arena tapo Gargždų miesto stadionas, kur sekmadienio vidurdienį susitiko vietos „Banga“ ir Pakruojo „Kruoja“. Abiem komandoms šie metai mažų mažiausiai nenuobodūs: metų pradžioje dėl klubo išlikimo tikri negalėję būti pakruojiškiai dabar rimtai pretenduoja į A lygos medalius, o sezono starte nepramušama gynyba varžovus gąsdinę Gargždų futbolininkai kūlversčiais nusirito į turnyro lentelės dugną, įsigudrino pralaimėti net Alytaus „Dainavai“, o pastarosiomis savaitėmis dar ir atsidūrė pačiame korupcijos skandalo centre.


Į Gargždus iš Klaipėdos atvykau mikroautobusu ir per valandą apžiūrėjau šį miestą, kuris, verta paminėti, yra Klaipėdos rajono centru. Iš esmės nieko įspūdingo – Atgimimo laikų bažnyčia, pora sutvarkytų aikščių, šiokie tokie vaizdai į miesto pakraščiu pratekančios Minijos slėnį – ir beveidžiai sovietinių daugiabučių kvartalai aplink.

Gargždų stadionas įsikūręs miesto pakraštyje esančiame parke. Prieš trejetą metų rekonstruotas stadionas nėra didelis (talpina 2300 žmonių), tačiau gerai sutvarkytas ir jaukus. Gal tik tie bėgimo takų likučiai gadina bendrą vaizdą, tačiau logiškas išdėstymas, dirbtinė danga, apšvietimas ir stogas virš bent jau dalies centrinės tribūnos uždirba šiai arenai tik pliusus.
 
Centrinė tribūna
Rungtynės Gargžduose kainuoja tiek pat, kaip ir Klaipėdoje – 10 litų. Žiūrovų susirinko keli šimtai – visgi miestas nedidelis, komanda žaidžia nesėkmingai, tad ir gausaus lankomumo tikėtis sudėtinga. Kuopelė „Tigrų ekipos“ atstovų užėmė savo vietą stadiono kampe, o štai iš Pakruojo jokių supporterių nepasirodė – rimtesnis futbolinis palaikymas į tą šiaurės miestą matyt dar neatkeliavo.

Jei orų permainos Gargžduose savo dažnumu nenusileido išvakarėse vykusiam mačui Klaipėdoje, tai įvykiai aikštėje rutuliojosi toli gražu ne taip sparčiai. Abiem komandoms sunkiai sekėsi ieškoti kelių prie varžovų vartų, o tolimi smūgiai ar aukšti perdavimai apčiuopiamo rezultato nedavė. Klampiose rungtynėse galų gale laimėjo tie, kas ir turėjo laimėti – vienintelį mačo įvartį 83 minutę pelnė Aivaras Bagočius. „Bangai“ šis pralaimėjimas čempionate buvo jau šeštas iš eilės, o pergale gargždiškiai iki tol paskutinį kartą buvo iškovoję rungtynėse su ta pačia „Kruoja“ dar gegužės mėnesį.


Įdomu tai, kad praleistas įvartis išjudino ir šiaip jau vangiai mačą stebėjusius „tigrus“. Gargždų „Bangos“ aistruoliai savaip perfrazavo vieną garsią ukrainiečių liaudies dainą, Rusijos caro pavardę pakeisdami tiesiog žodžiu „trener“. Ši dainelė skambėjo visas 10 paskutinių mačo minučių, o prieš finalinį švilpuką apsaugos darbuotojų lydimi „Bangos“ fanai nužygiavo iki pat atsarginių žaidėjų suolo, tad tas, kuriam skanduotė buvo adresuota, ją girdėjo labai aiškiai. Ką gi, akivaizdu, kad Maksimas Tiščenka savų fanų nemylimas net labiau, nei Andrius Velička „Žalgirio“ aistruolių.

Video:

1 komentaras:

  1. kol rasei reporta, Velicka tapo numyletiniu, o Gargzdai, akvaizdu, atsidure duobeje. Ne tik del zaidimo.

    AtsakytiPanaikinti