2016 m. liepos 15 d., penktadienis

Futbolas nuo dvylikaukščio stogo

Trečiuoju per šiųmetę kelionę į Ispaniją aplankytu futbolo stadionu tapo Mestalla Valensijos mieste, kur savo namų rungtynes žaidžia stipriausia ir populiariausia šio miesto komanda. Valencia klubą pagal jo pasiekimus ir sirgalių skaičių galėtume dėti į antrąją šios šalies ekipų lentynėlę podraug su Madrido Atletico ir Bilbao Athletic - ekipa šešis kartus laimėjo Ispanijos čempionatą, septynis kartus šalies taurę, po kartą UEFA taurę ir Taurių laimėtojų taurę ir du kartus žaidė Čempionų lygos finale.


Prieš rungtynes
Pastaruosius keletą metų ekipa dėl finansinių bėdų smuktelėjo į turnyro lentelės vidutiniokų gretas, tačiau savame stadione sutraukia gausią žiūrovų auditoriją - vidutiniškai po 37 tūkstančius. Mano apsilankymo metu šeimininkai žaidė su Eibar komanda, o žiūrovų skaičius buvo kiek mažesnis nei vidutinis - 34376 jei tikėsime oficialiu protokolu.

Mestalla stadionas netoli miesto centro talpina 55 tūkstančius žiūrovų ir architektūriškai labiausiai išsiskiria savo itin stačiomis ir aukštomis tribūnomis. Bilietą nusipirkau viršutiniame aukšte ir užlipęs iki jo pagal aplinkinius namus supratau, kad esu aukščiau nei dešimto gyvenamojo namo aukšto lygmuo, o iki savo kėdės teko dar kiek palypėti. Gan savotiška stebėti rungtynes, kai visas vaizdas atrodo esąs kažkur žemai tau po kojomis. Beje, Valencia šiuo metu stato naują stadioną, tačiau dėl jau minėtų finansinių bėdų tos statybos yra gerokai užstrigusios ir kada "šikšnosparniai" persikels į Nou Mestalla areną nėra visiškai aišku.
Tribūnos

Rungtynės nebuvo atkaklios - jau pirmame kėlinyje Valencia kapitonas Paco Alcaceras sukalė hat-tricką, antrame kėlinyje dar vieną tikslų smūgį pridėjo Joao Cancelo ir šeimininkai šventė lengvą pergalę rezultatu 4-0. Atmosfera rungtynėse pasirodė geresnė nei labiau popsiniame Camp Nou - bent jau aktyviųjų Valencia sirgalių organizuojamas palaikymas pasirodė visai neblogas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą