2013 m. vasario 17 d., sekmadienis

Atgimusi krepšinio klasika



Jei peržvelgtume visą NKL dalyvaujančių komandų sąrašą ir pamėgintume nustatyti ryškiausią pėdsaką Lietuvos krepšinyje palikusius vardus, pirmiausia į akis kristų du pavadinimai – Vilniaus „Statyba“ ir Plungės „Olimpas“. Vasario 15 d. Plungėje vykusiame šių komandų tarpusavio mače apsilankė ir tuzinas statybfanių, tarp jų – ir šių eilučių autorius.
Bendras salės vaizdas

Plungės „Olimpo“ istorijos vingiai pastaraisiais metais buvo gana panašūs į „Statybos“. Tais pačiais 1997 m. dingę iš Lietuvos krepšinio padangės, tiek „Olimpo“, tiek „Statybos“ klubai buvo atkurti 2011 m. Žemaičiai savo kelią atgal į elitą pradėjo RKL pirmenybėse, tačiau ten neužsibuvo ir jau pirmajame sezone iškovojo kelialapį į NKL. Šiame sezone plungiškiai taip pat toli gražu nesileidžia stumdomi ir šiuo metu užima trečiąją vietą.

Kelionę Žemaitijon pradėjome ankstyvą penktadienio popietę ir kiek po penkių jau beldėmės į nakvynę suteikti pasišovusio Plungės technologijų ir verslo mokyklos bendrabučio duris, o prieš šešias įžengėme į „Žemaitijos suvenyro“ salę. Nepriklausomybės dienos išvakarėse vykusios rungtynės pradedamos Lietuvos himnu: gražu, iškilminga, patriotiška. Šitą gerą įspūdį, tiesa, nubraukė jau per pačią pirmą minutės pertraukėlę pasigirdusi „Kalinka“.

„Žemaitijos suvenyro“ salė savo sukurtu įspūdžiu nukelia į praėjusio amžiaus pabaigą. Medinis interjeras, lentiniai suolai vietoj šiuolaikinių plastmasinių kėdučių ir didžiulė kolona, per kurią nesimato bent pusės prie artimesnio krepšio vykstančio veiksmo: tikrai nepagalvosi, kad atsidūrei naujoje ir modernioje arenoje. Pralinksmino ir iškabinėti užrašai, žiūrovų prašantys nemėtyti saulėgrąžų lukštų.

Plungės sirgalių tribūna
Rungtynes, anot oficialaus protokolo, stebėjo 162 žiūrovai. Tribūnų kampe, už vėliavos su užrašu „Sveiki atvykę į pragarą“ glaudėsi kokia dešimtis aktyvesnių „Olimpo“ supporterių su būgnu, vėliava ir bemaž visas rungtynes nenutylančiomis skanduotėmis. Netylėjome ir mes, o pridėjus kartkartėmis savo balsus parodančią pasyvesnių Plungės krepšinio mėgėjų armiją, atmosfera, mano nuomone, buvo tikrai nebloga.

Rungtynės „Statybai“ susiklostė nesėkmingai: iki pertraukos turėję šiokį tokį pranašumą, aštuoniese į Plungę atvykę vilniečiai vėliau nebesusitvarkė su oponentų gynyba ir pralaimėjo rungtynes 16 taškų skirtumu. Ką gi, nepaneigsi to, kad juodai balti šį sezoną yra tikra namų komanda. Mačui pasibaigus dalis statybfanių lieka posėdžiauti bendrabučio patalpose, dalis neria į naktinę Plungę, o kitą rytą pakuojamės į autobusiuką ir dardame atgal į sostinę. Ką gali žinoti: pagal dabartinę turnyrinę situaciją „Olimpo“ ir „Statybos“ dvikova ketvirtfinalyje yra visai įmanoma, ir jei taip nutiks, pirmąjį įspūdį apie Plungę gal teks papildyti ir antruoju?

1 komentaras: