2015 m. liepos 7 d., antradienis

Utena rodo kaip reikia

Iš trijų šio sezono A lygos naujokų Utenos "Utenis" atrodo kaip ta komanda, kuri atėjusi į aukščiausiąjį divizioną jame galėtų ir pasilikti. Kol viena iš Kauno komandų į laikraščius patenka dėl ryšių su kriminalinio pasaulio atstovais, o kita daro iš savęs pajuokos objektą šizofreniškais pavadinimų kaitaliojimais, Aukštaitijos atstovai turi savo net tarpukarį siekiančią istoriją, palaikymą gimtajame mieste, padorią sudėtį ir... puikų stadioną.


Centrinė tribūna
Paskutinis faktas Lietuvos futbolui vis dar labiau išimtis nei taisyklė. 2013 m. iš pagrindų rekonstruotas Utenio stadionas yra viena iš geriausių tokių išimčių - apgalvotai sutvarkytas, ne per didelis, su stogu virš centrinės tribūnos, be pagrindinės aikštės čia įrengta ir mažesnė futnolo dirbtinės dangos ir krepšinio aikštelės, o taip pat kažkokia kompozicija iš akmenų, kažkodėl aptverta tvoromis. Vienintelis kiek erzinantis dalykas - bėgimo takai, bet nedideliame mieste tas natūralu - nepristatysi gerų stadionų visoms sporto šakoms atskirai. Pušynas stadiono pakraštyje gal ir nederėtų dideliame mieste (kaip kad tarkime nedera Ąžuolynas prie Dariaus ir Girėno stadiono), tačiau pusiau kurortinėje Utenoje atrodo visai vietoje.

Akmenų sodas
Šiame puikiame stadione, kuriame jau buvo surengtos ir LFF taurės finalo varžybos, apsilankiau "Žalgirio" vizito Utenoje proga. Gražų, nors ir nekarštą šeštadienio vakarą į stadioną susirinko 650 žmonių. Mažoka: anot protokolų, balandį mače su tuo pačiu "Žalgiriu" žmonių susirinko kone trigubai daugiau. Gal atostogos, gal darbymetis turizmo sferoje, o gal tiesiog išblėso pirmasis entuziazmas ir susidomėjimas aukščiausia lyga. Organizuoto palaikymo tribūnose iš šeimininkų pusės taip pat pasigedau: matyt reikia laiko įveikti lietuvišką drovumą ir užuot rimtu veidu analizavus žaidimą, kaip kokiam vaikiščiui šaukti tribūnoje.

Rungtynės susiklostė maždaug taip, kaip ir turėjo susiklostyti - šiai dienai "Utenis" nėra lygiavertis varžovas "Žalgiriui". Pirmame kėlinyje tiksliu smūgiu pasižymėjo Elivelto, antrame įvarčius pridėjo Mantas Kuklys ir Paulius Janušauskas. Žalgiriečiai išsivežė eilinę pergalę, uteniškiams per daug liūdėti irgi nebuvo ko - turnyro lentelės komandai mačas su čempionais nebuvo tas, kuriame buvo tikimasi daug taškų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą