2016 m. kovo 16 d., trečiadienis

Panevėžio velodromas

Pačioje praėjusių metų rudens pabaigoje teko lankytis Panevėžio apylinkėse. Įvykdžius kultūrinę - pažintinę programą (apie ją galite pasiskaityti "Šimto kelių" tinklaraštyje, kuriam pastaruoju metu skiriu kur kas daugiau dėmesio nei šiam) apsilankėme ir LKL rungtynėse, kuriose susitiko Panevėžio "Lietkabelis" ir Utenos "Juventus". Kažkada, beje, būtent Panevėžyje pirmą kartą stebėjau LKL rungtynes - tik nebepamenu, ar Aukštaitijos sostinės komanda tuomet vadinosi dar "Lietkabeliu", ar jau buvo persivadinusi į "Kalnapilį".



Tada, beveik prieš dvidešimt metų, Panevėžio krepšininkai žaidė "Aukštaitijos" sporto rūmuose, prie tilto per Nevėžį, netoli spirito varyklos ir alaus bravoro. 2008 m. komanda persikėlė į naujai pastatytą Cido areną miesto parko pakraštyje. Ši sporto arena iš kitų pastaraisiais metais Lietuvoje atidarytų išsiskiria pirmiausia savo konfigūracija - joje didelę vietos dalį užima dviračių trekas. Krepšinio rungtynių metu tai gali sukelti nepatogumų - iš už treko esančių tribūnų aikštelė jau tolokai. Kita vertus, "Lietkabelis" šį sezoną žaidžia nesėkmingai, didelio ažiotažo jo mačai nekelia ir rungtynėse su "Juventus" visi žiūrovai tilpo apatinėje tribūnų dalyje.

Rungtynės tarp dviejų Aukštaitijos komandų buvo atkaklios ir didelę jų dalį priekyje žengė būtent panevėžiečiai, tačiau aukštesnis individualus Utenos krepšininkų meistriškumas galiausiai padarė savo ir paskutinį ketvirtį laimėję 17 taškų skirtumu uteniškiai iškovojo pergalę 68 - 70. Aštuoniems šimtams Panevėžio krepšinio mėgėjų namo teko eiti nukabinus nosis.

Atskiro paminėjimo verta "Lietkabelio" palaikymo komanda. Rimtų sirgalių Panevėžio komanda neturi, tad kažkam matyt klubo administracijoje kilo geniali mintis pasitelkti vietinės muzikos mokyklos moksleivius, kurie su įvairiais savo įvaldytais instrumentais grotų rungtynių metu. Iš pradžių tokia palaikymo imitacija sukėlė nebent juoką, o į rungtynių galą pakyrėjo ir ėmė paprasčiausiai erzinti. Supratimas, kad bet koks garso skleidimas rungtynių metu yra lygus komandos palaikymui turi kuo greičiau nueiti į praeitį - kaip nėra tinkama per rungtynes tūtuoti vuvuzelomis, taip nėra tinkama jose rengti ir istrumentinės muzikos konkursus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą