2016 m. balandžio 29 d., penktadienis

Utena! Apskritis!

Dirbtinės dangos aikštė Visagine
Praėjusio sezono pabaigoje bei šio pradžioje Lietuvos futbolo A lyga trumpam grįžo į Visaginą. Tiesa, tai susiję ne su atomininkų miesto futbolo atgimimu: A lyga čia atkeliavo drauge su Utenos "Uteniu", kuris vėlyvą rudenį bei ankstyvą pavasarį žaidžia ne savo natūralios dangos stadione, o Visagino dirbtinės dangos aikštėje.



Visagine apsilankėme šių metų kovo mėnesį, ketvirtąjame A lygos ture, kai su "Uteniu" išvykoje žaidė Vilniaus "Žalgiris". Kelionę paįvairinome kultūrine - pažintine programa, kurios metu smalsius sostinės gyventojus labiausiai sudomino užrašas "Слава труду" ir kėdutė viduryje Drūkšių ežero, o galiausiai pasiekėme ir patį atominio miesto futbolo aikštyną.

Šis gi susideda iš dviejų aikščių - didesnioji, su rimta tribūna, bėgimo takais ir natūralia danga, vis dar tebemiegoji žiemos miegu, ir veiksmas vyko mažesnėje dirbtinės dangos aikštėje su miniatiūrinėmis tribūnomis. Pati aikštė ten, bent iš akies sprendžiant, taip pat minimalių leidžiamų išmatavimų. Jaukumo visam Visagino futbolo kompleksui suteikia gamta - jis supamas pušų, prie pat stadionų prieina ir ežero krantas.
Miesto stadionas

Nors per pirmuosius tris turus "Žalgiris" taškų buvo dar nepraradęs, o "Utenis" - jų neiškovojęs, rungtynės žaliai baltiems susiklostė ne taip lengvai, kaip būtų buvę galima tikėtis. Ilgą laiką formalūs aikštės šeimininkai sėkmingai atsimušinėjo ir tik mačui einant į pabaigą žalgiriečių naujokas Eltonas tolimu smūgiu pelnė vienintelį rungtynių įvartį. Iš perspektyvos žiūrint tai gal tik buvo įspėjimas apie beprasidedančią "Žalgirio" duobę - iš paskesnių penkerių rungtynių čempionai laimėjo tik kartą. 

Be grynojo futbolo smalsu buvo pažiūrėti ir į tai, ar Visagine dar užsiliko futbolo aistruolių ir jei taip, tai kokių. Ir aišku, labiausiai įsiminė ne tie, kurie šaltą ir vėjuotą kovo dieną ramiai žiūrėjo į kamuolį spardančias komandas. Gan aptukęs ir gan įgėręs veikėjas, pakursavęs palei nedidelę tribūną pirmyn ir atgal vėliau nusprendė, kad geriausia, ką galima nuveikti, yra atsistoti greta "Žalgirio" sirgalių tribūnos ir užbaubti "Utena", o vėliau, atsiminus, kad gyvena jis ne šiame mieste, pridėti dar ir "Apskritis".  Ausylesni žiūrovai teigė, kad tas pilietis tyliau vilniečių atžvilgiu pasakė ir kažką nelabai mandagaus - kad ir kaip ten būtų, netrukus jis jau tvirtai lydimas apsaugos pasileido į neilgą kelionę lauk iš stadiono.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą